U gebruikt een verouderde browser. Ondervindt u problemen bij het openen van deze pagina, vragen wij uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken.

Toegankelijkheid

De Ontmoetingsdag Kennis Over Zien is zo toegankelijk mogelijk gemaakt voor mensen met een visuele beperking. Op deze pagina kun je lezen welke acties er zijn ondernomen om de toegankelijkheid te waarborgen.

 

Locatie

  • We hebben verschillende locaties vooraf bezocht met twee ervaringsdeskundigen en NBC kwam daar als beste uit de bus. Helaas hebben we door brand in het NBC uit moeten wijken naar een alternatieve locatie, Aristo Utrecht Lunetten. Door het korte tijdsbestek hebben we deze locatie helaas niet meer kunnen bezoeken met ervaringsdeskundigen maar hebben we de locatie bekeken aan de hand van een checklijst toegankelijkheid. Er is een plattegrond van de locatie beschikbaar. Daarnaast lees je op de locatiepagina een uitgeschreven omschrijving van de plattegrond. Hier vind je een afbeelding van de plattegrond.

  • De registratie, koffie en thee, het inhoudelijke programma en de borrel vinden plaats op de derde verdieping. Op de begane grond in het restaurant vindt de lunch plaats.

  • We hebben de mogelijkheid voor een 3D-plattegrond onderzocht en dit is niet de beste oplossing gebleken. Er is een tekstuele omschrijving gemaakt van de o.a. de plattegrond, zodat u goed voorbereid naar het event kunt komen.

  • Op de Ontmoetingsdag zelf zal het eventteam van de Ontmoetingsdag duidelijk herkenbare kleding dragen, zij zijn de hele dag beschikbaar om de weg te wijzen of uitleg te geven. Daarnaast zijn zij op de dag zelf bereikbaar via een telefoonnummer. Dit telefoonnummer zal vooraf met de deelnemers gedeeld worden. Ook medewerkers van Aristo zijn benaderbaar voor vragen over de locatie van bijvoorbeeld de sessies en zullen assisteren bij de lunch en koffie.

 

Bereikbaarheid locatie

De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het NS station Lunetten bevindt zich naast de ingang van Aristo. Daarnaast stoppen bus 8 (Wilhelminapark via Utrecht CS) en bus 10 (Leidsche Rijn Station) ook voor de deur van Aristo.

 

De locatie is toegankelijk voor geleidehonden. Bij de locatie bevindt zich een uitlaatplek.

Er is een niet-beveiligde garderobe aanwezig om jassen en tassen af te geven. Daarnaast is er een beperkt aantal kluisjes beschikbaar.

 

Presentaties

  • De presentaties kunnen indien gewenst vooraf met de deelnemers gedeeld worden.
  • De sprekers is verzocht gebruik te maken van toegankelijke werkvormen in de sessies.
  • Audiodescripties en pdf van de posterpresentaties zijn beschikbaar op de website.
  • Bij de presentaties in de plenaire zaal wordt gebruik gemaakt van een microfoon zodat de presentator goed verstaanbaar is.
  • De posterpresentatoren hebben richtlijnen ontvangen om toegankelijke posters op te leveren.

Heeft u andere vragen of wensen met betrekking tot de toegankelijkheid? Neem dan contact op met het eventteam via ontmoetingsdag2022@bartimeus.nl.