U gebruikt een verouderde browser. Ondervindt u problemen bij het openen van deze pagina, vragen wij uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken.

Sprekers

Prof. Chris van Weel 

Chris van Weel was van 1973-1985 huisarts in Rotterdam en werd in 1985 benoemd tot hoogleraar Huisartsgeneeskunde aan het Radboudumc in Nijmegen. Van 2008 tot aan zijn emeritaat (2012) was hij hoofd van de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde. In deze afdeling bracht hij een integratie tot stand van het onderzoek, onderwijs en vervolgopleidingen van diverse eerstelijns disciplines: huisartsgeneeskunde, public health, specialisme ouderengeneeskunde, bedrijfsgeneeskunde en geneeskunde voor mensen met verstandelijke beperkingen. Vanuit het onderzoek naar chronische ziekten in de huisartspraktijk was hij betrokken bij de oprichting van de KNAW-erkende onderzoekschool Netherlands School of Primary Care Research, en was mede-oprichter van het onderzoekinstituut Nijmegen Centre of Evidence Based Practice. Van 2007-2010 was hij president van de mondiale wetenschappelijke organisatie van huisartsen, WONCA.

Na zijn emeritaat was hij tot 2015 als hoogleraar Primary Health Care Research verbonden aan de Australian National University, Australian Primary Health Care Research Institute, in Canberra, wat thans nog een honoraire aanstelling is. Hierin houdt hij zich bezig met internationale samenwerking voor evidence-based health policy. Daarnaast is hij onafhankelijk voorzitter van Stichting InZicht.

 

Esther Crombag

Esther Crombag werd op haar elfde van de ene op de andere dag volledig blind. Ze herinnert zich de angst en verwarring uit die periode nog goed. Niet alleen voor haarzelf maar natuurlijk ook voor haar familie en omgeving. Het leven zinvol richting geven kan al ingewikkeld genoeg zijn met een goed functionerend paar ogen, laat staan zónder.

Esther is docent rechten aan de Maastricht University en is viermaal Nederlands Kampioen geworden op de tandem in verschillende disciplines. Daarnaast heeft ze een boek geschreven met de titel ‘Blind vertrouwen’ en geeft ze lezingen door het hele land. Esther heeft in Limburg een belevingstuin in voor blinden waar ruiken, voelen, proeven en horen centraal staat. Meer informatie over Esther is te vinden op haar website (www.esthercrombag.nl) en over de blindentuin op de website van Blindentuin Zuid-Limburg (www.blindentuin-zuid-limburg.nl).                                                                                                                              

 

Luc de Witte

Luc de Witte

Luc de Witte houdt zich al jaren bezig met ontwikkeling, evaluatie en implementatie van technologie voor de zorg. Momenteel is hij hoogleraar Health Services Research bij het Centre for Assistive Technology and Connected Healthcare (CATCH) aan de Universiteit van Sheffield. Luc werkte onder andere als hoogleraar Technologie in de Zorg aan de Universiteit Maastricht en lector op hetzelfde onderwerp bij Zuyd Hogeschool te Heerlen. Hij heeft uitgebreide ervaring met innovaties in de gezondheidszorg in het domein van de langdurende zorg: revalidatie, ouderenzorg, gehandicaptenzorg en de zorg voor mensen met een chronische ziekte.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Adriaan Brouwer

Adriaan (45) is coach en (interim) manager. Op het moment is hij als lid van het managementteam van directie Zorgverzekeringen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verantwoordelijk voor het programma de Juiste Zorg op de Juiste Plek (www.dejuistezorgopdejuisteplek.nl). Hiervoor heeft Adriaan onder andere bij DG Mededinging van de Europese Commissie gewerkt (oa. toezicht geneesmiddelenmarkten). In zijn vrije tijd is Adriaan fervent kitesurfer, longboarder en backcountry skiër. Adriaan leeft samen met vriend Edwin en hond Bassie in Amsterdam.