U gebruikt een verouderde browser. Ondervindt u problemen bij het openen van deze pagina, vragen wij uw browser te updaten of een andere browser te gebruiken.

Over

De Ontmoetingsdag 2022 wordt georganiseerd door Kennis Over Zien en het ZonMw-programma Expertisefunctie Zintuigelijk Gehandicapten van ZonMw.

Ontmoetingsdag InZicht wordt Ontmoetingsdag Kennis Over Zien

De Ontmoetingsdag werd voorheen (tot 2019) georganiseerd vanuit het ZonMw-programma InZicht. InZicht startte in 1998 met als doel het wetenschappelijk onderzoek naar de zorg, arbeid, onderwijs en revalidatie voor mensen met een visuele beperking te stimuleren, om zo de kwaliteit van leven voor deze doelgroep te verbeteren. Daarnaast beoogt InZicht het wetenschappelijk onderzoek beter aan te laten sluiten op vragen uit de praktijk. Het programma wordt gefinancierd door steunstichtingen die verbonden zijn aan Bartiméus en Koninklijke Visio. Sinds 2022 ligt de organisatie van de Ontmoetingsdag bij Kennis Over Zien.

Over Kennis Over Zien

Kennis Over Zien is een samenwerking tussen Bartiméus, Koninklijke Visio, Robert Coppes Stichting, Oogvereniging en MaculaVereniging. Zij slaan de handen ineen om kennis over visuele beperkingen breder te verspreiden voor iedereen die daar baat bij heeft. Samen zetten zij zich in om de bestaande kennisinfrastructuur in de deelsector visueel verder te versterken. De vragen en behoeften van blinde en slechtziende mensen zijn in beeld en vormen de basis voor het ontwikkelen van kennis. “Samen dragen we bij aan een inclusieve samenleving waarin participatie van blinde en slechtziende mensen vanzelfsprekend is.”

Meer weten over Kennis Over Zien? Klik hier: www.kennisoverzien.nl

Over ZonMw en Expertisefunctie Zintuiglijk Gehandicapten

ZonMw financiert gezondheidsonderzoek, stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis en signaleert waar meer kennis nodig is. ZonMw zet subsidieoproepen uit en ziet toe op een zorgvuldige beoordeling van ingediende onderzoeksvoorstellen. Op kwaliteit én op relevantie, zodat het onderzoek goed aansluit op behoeften die in het veld leven. Expertisefunctie Zintuiglijk Gehandicapten is een van de onderzoeksprogramma’s van ZonMw. Kennis Over Zien maakt deel uit van dit programma.

Het doel van de Expertisefunctie Zintuiglijk Gehandicapten is het ontwikkelen van kennis én het maximaal inzetten van deze kennis. Om zo de best mogelijke zorg én ondersteuning aan mensen met een zintuiglijke beperking te bieden. De zintuiglijkgehandicaptensector bestaat uit instellingen in twee deelsectoren. Naast Kennis Over Zien (deelsector visueel) bestaat ook Deelkracht (deelsector auditief/communicatief). De deelsectoren werken samen met organisaties die de doelgroep vertegenwoordigen.

Lees meer informatie over het ZonMw-programma Expertisefunctie Zintuiglijk Gehandicapten of InZicht.

Heeft u aanvullende vragen over deze ontmoetingsdag? Stuurt u dan een e-mail naar ontmoetingsdag2022@bartimeus.nl